Fotocursus

Onze fotocursus voor digitale (spiegelreflex) fotografie is bedoeld voor mensen die de camera en de mogelijkheden hiervan beter willen leren kennen. Het uitgaanspunt van de cursus is wegwijs te raken in de basis van de fotografie zodat u, uw camera naast de automatische stand handmatig kan instellen en zo meer uit de foto kunt halen.

De cursus zal over drie avonden worden gegeven voor een groep van 8 tot maximaal 10 cursisten, om zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven aan elke cursist in de groep. Tijdens de cursus zal gebruik worden gemaakt van een digitale presentatie als leidraad. Hiervan is er voor elke cursist een hand-out waarin de besproken onderdelen terug te lezen zijn en waar aantekeningen in gemaakt kunnen worden.

Een aantal van de te bespreken onderdelen tijdens deze cursus avonden zijn:

  • De spiegelreflex en systeem camera, hoe werkt deze en wat zijn de verschillen
  • De voorgeprogrammeerde functies van de camera en hoe deze te gebruiken
  • Compositie en indeling van de foto, waar let je op bij welke compositie
  • Instellen diafragma / sluitertijd / ISO waarden / belichtingscompensatie en wanneer dit te gebruiken
  • Spelen met licht (daglicht, flitslicht, belichting compensatie en reflectie)

Doormiddel van ‘huiswerk’ oefeningen en het evalueren hiervan proberen we deze bovenstaande onderdelen en meer eigen te maken. Daarnaast zijn de cursisten tijdens en na de cursus altijd welkom bij ons in de winkel met vragen. 

  • Cursus tijden: 20.00 - 22.00 uur (uitloop tot max. 22.30 uur) 
  • Aanvang: 19.45 uur ontvangst met koffie/thee 
  • Duur: 3 dinsdag avonden 
  • Kosten: 139 euro incl. hand-out + koffie en thee

Dinsdag avond 22, 29 januari en 5 februari  VOL!

Dinsdag avond 12 , 19 en 26 maart (nog plaatsen beschikbaar)

Ontvang  € 40,- korting op de cursus vanuit het service pakket. U ontvangt dit service pakket bij aankoop van een spiegelreflex camera bij Fotolux in de winkel of op de webshop. Uw camera is wel aangeschaft bij Fotolux maar heeft geen kortingsbon, geen probleem. Geef dit ook even aan bij de aanmelding in het bericht venster. 

Om een plaats voor de fotocursus te reserveren schrijf je dan nu in onder vermelding van je: naam, telefoon nummer, email adres en het type camera waarmee je deelneemt aan de cursus. 

schrijf je nu in